عمر مفید کفپوش اپوکسی چند سال است؟
عمر مفید کفپوش اپوکسی معمولاً در محدوده ۵ تا ۱۵ سال قرار دارد. البته عوامل زیادی بر عمر مفید کفپوش اپوکسی تاثیر میگذارد و از مهمترین آن به کیفیت مواد، شرایط آماده سازی زیرساختها، شرایط محیطی، نحوه نگهداری و… اشاره کرد. در ساختمانهای صنعتی معمولاً از کفپوش صنعتی بر پایه حلال های شیمیایی استفاده میکنند. چون عمر طولانیتری داشته و مقاومت آن نسبت به کفپوشهای معمولی بیشتر است. در عوض کفپوش صنعتی محدودیت رنگ داشته و نمیتوان تصاویر گرافیکی و سه بعدی در آن ایجاد کرد. برای آشنایی بیشتر با عوامل تاثیرگذار بر عمر مفید کفپوش اپوکسی همراه ما باشید.
عمر مفید کفپوش اپوکسی به چه عواملی وابسته است؟
محیط کاربری تاثیر زیادی بر عمر مفید کفپوش اپوکسی دارد. در ساختمان مسکونی عمر مفید کفپوش بیشتر است. ولی در محیطهایی با تردد بالا یا صنایع شیمیایی، مقاومت بیشتری نیاز بوده و عمر کفپوش کمتر از ده سال است. کفپوشهایی که با مواد با کیفیت تولید میشوند، عمر طولانیتری داشته و نسبت به عوامل محیطی مستحکمتر هستند. پیشآمادهسازی مناسب سطح قبل از اعمال کفپوش اپوکسی نیز بسیار اهمیت دارد.
قبل از اعمال کفپوش، سطح زیرین آن را هموار کرده و کاملا شستشو میدهند تا هیچگونه مواد زائد و شیمیایی وجود نداشته باشد. همچنین کف کاملا خشک و عاری از رطوبت باشد. عوامل خارجی، مانند تغییرات دما، تراکم تردد، تماس با مواد شیمیایی و … باعث تحلیل رفتن ساختار پلیمری اپوکسی میشود. برای داشتن اطلاعات دقیقتر درباره عمر مفید کفپوش اپوکسی، توصیه میشود با تأمین کننده مواد، تولیدکننده یا متخصصان مرتبط مشورت کنید تا به صورت دقیقتر بر اساس شرایط خاص شما اطلاعات را دریافت کنید.
تاثیر متریالهای با کیفیت بر افزایش عمر کفپوش اپوکسی چیست؟
مواد با کیفیت مقاومت بیشتری در برابر فشار، خوردگی و سایر خسارات دارند. این ویژگی باعث میشود تا کفپوش صنعتی در برابر آسیبهای مکانیکی و شیمیایی مانند ضربه، مستحکم شده و دچار خراشیدگی، شکستگی و ساییدگی نشود. یکی از دلایل افزایش عمر اپوکسی چسبندگی بالای آن به سطح زمین است. اگر این چسبندگی مختل شود، کفپوش مختل و دچار آسیب میشود. مواد با کیفیت، توانایی چسبندگی به سطح را بهبود بخشیده و این موضوع مانع از جدا شدن یا برداشته شدن کفپوش میشود.
یکی از دلایل پر فروش بودن کفپوش پلی یورتان، انعطاف بالای آن در رنگ و طرحهای سه بعدی است. پس کفپوش با کیفیت باید ثبات رنگ داشته باشد. افزودنی های اضافه شده به کفپوش به گونهای باشد تا کفپوش عمر و ثبات رنگ بالا داشته باشد. این موضوع می تواند از افت رنگ در طول زمان جلوگیری کرده و به دوام کفپوش کمک کند. اگر متریال کفپوش استاندارد نباشد، در برابر حرارت ضعیف بوده و دچار تغییر شکل و خرابی زودتر از موعد میشود. مخصوصاً در ساختمان های صنعتی که برای ریختهگری یا پخت مواد غذایی، فضای داخل ساختمان بسیار داغ شده و کفپوشهای بیکیفیت بلافاصله از بین میروند.
تاثیر ضخامت کفپوش اپوکسی بر عمر آن
ضخامت کفپوش اپوکسی یکی از عوامل مهم در تعیین عمر مفید آن است. ضخامت کل کفپوش اپوکسی شامل لایههای مختلفی از جمله لایه پایه primer، لایه اپوکسی اصلی و در صورت نیاز لایه تاپ کات topcoat است. معمولاً ضخامت کل این لایهها بین ۲ تا ۵ میلیمتر است. ضخامت لایه اپوکسی اصلی را با توجه به تحمل ترافیک و شرایط محیطی مورد نظر تعیین میکنند. برای بیشتر کاربردها، ضخامت حدود 1.5 تا 2 میلیمتر است. ضخامت پایه (primer) تا 0.3 میلیمتر بوده و وظیفه آن اتصال لایه اصلی به سطح زیرین است.
زیرسازی کفپوش اپوکسی برای عمر طولانی را چگونه انجام میدهند؟
زیرسازی کفپوش اپوکسی تأثیر مستقیمی بر عمر و عملکرد نهایی کفپوش دارد. مراحل انجام زیرسازی کفپوش اپوکسی برای دستیابی به عمر طولانیتر به شرح زیر است:
✓آماده سازی سطح:
ابتدا سطح کف بهطور کامل تمیز میشود تا از هر گونه چربی، روغن، گرد و غبار و ذرات محتمل دیگر پاک شود. در صورت وجود نقاط ضعیف یا ترک های اسمیک نیاز به ترمیم آنها با مواد مرمتی دارید تا پرکندگی خوبی داشته باشد.
✓اعمال پایه (Primer):
بعد از آماده سازی سطح، لایهای از پایه Primer بر روی سطح کف اعمال میشود. این پایه وظیفه دارد تا اتصال به سطح زیرین را بهبود داده و پیش از همه عایق رطوبتی است.
✓لایه اپوکسی اصلی:
پس از خشک شدن پایه، لایه اپوکسی اصلی بر روی سطح کف اعمال میشود. ضخامت این لایه بر اساس نوع کارکرد مشخص میشود. برای مکانهای مسکونی لایه نازک و برای مکان های تجاری و صنعتی لایههای کلفت را انتخاب میکنند.
✓لایه تاپ کات (Topcoat):
در بعضی از موارد، برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی، خشکیدگی و پیری، لایه تاپکات بر روی لایه اپوکسی اصلی اعمال میشود. این لایه معمولاً به عنوان محافظ اضافی عمل میکند. هر یک از لایههای اپوکسی به درستی خشک و به یکدیگر متصل شدهاند. هر گونه شکستگی یا جدا شدن، در آینده به مشکلاتی از قبیل نفوذ رطوبت و آسیب به کفپوش خواهد داشت. برای نگهداری و تعمیرات دورهای، از جمله تمیزی منظم و بازسازی لایهها در صورت نیاز، برنامه ریزی منظمی داشته باشید. زیرسازی صحیح و دقیق با مواد با کیفیت و اجرای حرفهای توصیه میشود.
تکنولوژی های جدید برای نصب کفپوش اپوکسی
امروزه تکنولوژیهای نوینی در تولید و اعمال کفپوش اپوکسی برای افزایش طول عمر و بهبود عملکرد آن به کار میرود. یکی از این تکنولوژیها نانوتکنولوژی است. استفاده از نانومواد در ترکیبات اپوکسی خواص مکانیکی و مقاومت شیمیایی را بهبود بخشیده و استحکام آن را در برابر خوردگی، آسیب های شیمیایی و فرسایش افزایش میدهد. فرآیندهای خشکایش متقاطع نیز مفید است. در این روش، لایههای اپوکسی به صورت متقاطع خشک شده و محافظت و مقاومت بیشتری ایجاد میشود. این فرآیندها معمولاً با استفاده از پلیمرهای خاص یا فرآیندهای حرارتی انجام میشوند.
امروزه اکثر پوششهای اپوکسی خودترمیم کننده هستند. یعنی زنجیره پلیمری آنها به گونهای بوده تا به هنگام پرش یا آسیب دیدن به صورت خودکار خود را تعمیر و ترمیم میکنند. برخی از متریالهای کفپوش اپوکسی در برابر اشعه یو وی مقاومت زیادی ندارند. بنابراین در مرحله تولید، مواد افزودنی به مخلوط آن اضافه میکنند تا در برابر اشعه خورشید مقاوم باشد. برخی از برندهای اپوکسی، مقاومت خوبی در برابر تابش UV دارند. این ویژگی باعث میشود تا کفپوش تحت تاثیر نور خورشید تغییر رنگ نداده و عمر طولانی داشته باشند. بهتر است قبل از خرید کفپوش اپوکسی این برندها را شناسایی کرده و از سایتهای معتبر خریداری کنید.
سخن پایانی
در این مقاله اطلاعات کاملی در مورد طول عمر کفپوش اپوکسی ارائه دادیم. مهمترین گزینه برای عمر طولانی خرید برندهای معتبر است. شما میتوانید با کارشناسان مجموعه بهبد صنعت پارسا تماس گرفته و اطلاعات تکمیلی را کسب کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!