کفپوش اپوکسی گرانیت و کاربردهای آن
کفپوش اپوکسی گرانیت یک نوع پوشش کف جدید بوده و از رزین اپوکسی تهیه میشود. کفپوش اپوکسی بر روی سطوح مختلف مانند بتن، موزاییک، سنگ، چوب و… با ضخامت حدود ۱ تا ۵ میلیمتر نصب میشود. کفپوش پس از خشک شدن، سطحی صاف، شفاف و بدون درز را ایجاد کرده و به ساختمانها زیبایی و استحکام بیشتری میدهد. اپوکسی یک رزین مقاوم در برابر سایش، شیمیایی و آب شناخته شده و طول عمر بالا و نیاز به نگهداری کمتر دارد. این ویژگیها باعث شده تا کفپوش اپوکسی در بسیاری از محیطهای صنعتی، تجاری و مسکونی، انتخاب شایستهای برای پوشش کف باشد، زیرا هم زیبایی فضا را افزایش میدهد و هم ایمنی و دوام کف را تضمین میکند.
کاربردهای کفپوش اپوکسی گرانیت چیست؟
کفپوش اپوکسی گرانیتی در فضاهای صنعتی مانند کارخانهها، واحدهای تولیدی و کارگاهها نصب میشود. این پوشش به دلیل مقاومت بالا در برابر سایش، شیمیایی و ضربه، برای محیط های صنعتی مناسب است که نیاز به کفپوش مستحکم و مقاوم دارند. در انبارها و پارکینگهای عمومی تردد اتومبیلها زیاد بوده و کفپوش آنها به گونه نصب میشود تا در برابر تردد و وزن سنگین مقاوم باشند. کفپوش پارکینگ یک پوشش مقاوم و ضد لغزش برای پارکینگ است. این پوشش سطح صاف داشته و در عین حال مانع از لغزش و افتادن ساکنین میشود.
فضاهای تجاری مانند فروشگاهها، مجتمع های خرید و شاپ سنترها با تردد بالای مشتریان روبرو هستند. کفپوش اپوکسی گرانیتی پوششی زیبا، مقاوم و آسان برای این نوع فضاها شناخته شده است. البته کفپوش برای کف سازی کاربریهای مسکونی نیز کاربرد دارد. در کاربری های مسکونی، علاوه بر دوام بالا باید به ظاهر کفپوش نیز دقت کرد. ساختار کفپوش اپوکسی به گونهای است که میتوان در طرحها و رنگ های مختلف آن را تولید کرد. طرحهای گرافیکی با تصاویر سه بعدی و رنگهای منحصر به فرد از دیگر ویژگیهای این نوع کفپوش است.
استفاده از کفپوش اپوکسی گرانیت در استخر و سرویس بهداشتی
استخرها و سرویسهای بهداشتی به علت تماس مستمر با آب، نیاز به پوشش ضد لغزش و مقاوم در برابر مواد شیمیایی و ضدعفونی دارند. بنابراین کفپوش اپوکسی گرانیتی گزینه بهتری است. در بخشهایی از مراکز درمانی به دلیل فعالیتهای پزشکی نیاز مبرم به شستشو و ضدعفونی دارند، کفپوش اپوکسی مانند پوشش ضدعفونی عمل میکند. تمیز و ضدعفونی کردن آن بسیار آسان بوده و زمان زیادی احتیاج ندارد. البته نوع کفپوش هایی که برای موارد بالا استفاده میشود متفاوت است:
- کفپوش بر پایه آب
- کفپوش بر پایه حلالهای شیمیایی
کفپوش اپوکسی گرانیتی بر پایه آب
پوشش رزین اپوکسی بر پایه آب یا ایمولسیون آبی به طور کلی شامل دو بخش اصلی است:
- رزین اپوکسی: از دیاپوکسید بیسفنول A یا F بر پایه ژلهای و رزین اپوکسی استومرهای سخت و کوتاه تهیه میشود. این رزینها دارای خواص مکانیکی عالی، مقاومت شیمیایی و مقاومت در برابر سایش هستند و بیشتر برای کاربری های خانگی یا تجاری کوچک به کار میرود.
- مخلوط آب: برای تهیه این نوع کفپوش، رزین اپوکسی با یک محلول آبی یا امولسیون آبی مخلوط میشود. محلول آبی معمولاً شامل مواد امولسیونی و مواد پایداری بوده و کمک میکند تا رزین اپوکسی در آب پراکنده شده و به صورت یک پوشش یکنواخت و مقاوم شود.
از مزایای آن میتوان به زمان خشک شدن سریعتر اشاره کرد. برخلاف کفپوشهای اپوکسی بر پایه حلال، کفپوشهای آبی سریعتر خشک میشود. این نوع پوشش کف حاوی حلال های آلی مذاب کمتری بوده و میزان انتشار voc یا ترکیبات آلی حاجب را کاهش میدهد که باعث بهبود کیفیت هوا در منزل میشود. تجربه نشان داده کفپوش اپوکسی بر پایه آب آسانتر از کفپوشهای بر پایه حلالهای شیمیایی پاک میشود.
کفپوش اپوکسی بر پایه حلالهای شیمیایی
کفپوش اپوکسی بر پایه حلالهای شیمیایی از دو مرحله اصلی تشکیل شده است:
- رزین اپوکسی بر پایه حلالهای شیمیایی شامل دو مولکول اصلی بوده و با هم ترکیب میشوند. رزین اپوکسی و ماده تصفیه کننده یا هاردنر. این دو ترکیب با هم ترکیب میشوند تا یک پوشش سخت و مقاوم ایجاد کنند.
- حلالهای شیمیایی برای رقیق کردن رزین اپوکسی و تسهیل در اعمال آن به سطح، اضافه میشود. این حلالها شامل موادی مانند متیل اتیل کتون (MEK)، استراتها، زایلن، تولوئن و… می باشند. حلالهای انتخاب شده با توجه به خصوصیات مورد نظر مانند نقطه جوش، زمان خشک شدن، ویسکوزیته و… متفاوت هستند.
کفپوش اپوکسی بر پایه حلال های شیمیایی مقاومت بالایی در برابر فشار، خراش، سایش و ضربه داشته و آن را برای استفاده در محیط های صنعتی و تجاری ایدهآل میکند. با استفاده از حلالهای شیمیایی، زمان خشک شدن کفپوش اپوکسی کاهش یافته و سرعت اجرای پروژه سریعتر میشود. این نوع پوشش کف، در برابر آب و مواد شیمیایی و روغنها مقاوم بوده و برای محیطهای صنعتی با شرایط سخت نصب میشود. برخی از اپوکسیهای حلالی مقاومت خوبی در برابر دماهای بالا دارند.
کفپوش صنعتی بر پایه حلالهای شیمیایی به دلیل خصوصیات فوق برای بسیاری از برنامه های صنعتی، تجاری و حتی مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال، به دلیل استفاده از حلالهای شیمیایی به هنگام نصب، تمام نکات ایمنی رعایت شود تا احتمال خطرات احتراق و سمی بودن آن کاهش یابد.
مزایای کفپوش اپوکسی گرانیت نسبت به سایر کفپوشها چیست؟
همانطور که در مطالب بالا اشاره شد مهمترین مزیت کفپوش اپوکسی گرانیت نسبت به سایر کفپوشها دوام بالا و طول عمر طولانی آن است. ساختار و زنجیره پلیمری این محصول به گونه ای در هم آمیخته شده تا کوچکترین درز و نقطه نفوذ در آن به وجود نیاید و به عنوان عایق رطوبتی و عایق صدا عمل کند. سطوح کفپوش اپوکسی به راحتی قابل تمیزی و نگهداری هستند. برخی از کفپوشهای اپوکسی در برابر دماهای بالا مستحکم بوده و تغییر شکل نمیدهند. همین امر باعث میشود تا در صنایع خودروسازی، آشپزخانههای صنعتی و… نصب شود.
انعطاف پذیری کفپوش اپوکسی در رنگها و طرح های مختلف محبوبیت آن را در بین کاربران افزایش داده است. به هنگام نصب این محصول به صورت مایع بوده و سپس خشک و جامد میشود. همین امر باعث شده تا ساختار رویی آن کاملاً یکپارچه باشد. این محصول نویزهای صدا را در خود جذب کرده و مانع از انعکاس صدا میشود.
جمع بندی
ما در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی در مورد کفپوش اپوکسی گرانیت در اختیار شما قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر همچنین قیمت خرید و نصب آن به سایت بهبد صنعت پارسا مراجعه کرده و به صورت تلفنی یا آنلاین با کارشناسان در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!