هاردنر اپوکسی (سخت کننده) چیست و چه کاربردی دارد؟

هاردنر جزء انواع خاصی از مخلوط ها است. در برخی از مخلوط ها از سختی گیر استفاده می شود تا پس از گیرش، انعطاف پذیری مخلوط را افزایش دهد. در سایر مخلوط ها از هاردنر (سخت کننده) به عنوان یک جزء پخت استفاده می شود. یک سخت کننده (هاردنر) می تواند یک واکنش دهنده یا یک کاتالیزور در واکنش شیمیایی باشد که در طول فرآیند اختلاط رخ می دهد.

ساختار رزین اپوکسی و کاربرد هاردنر در آن

سیستم های رزین اپوکسی از دو قسمت A و B تشکیل شده است. طرف B، که همچنین به عنوان “سخت کننده” یا “هاردنر” شناخته می شود، عامل پخت اپوکسی است. عامل پخت مسئول واکنش با گروه های اپوکسی موجود در رزین اپوکسی سمت A است.

واکنش عوامل پخت با رزین های اپوکسی منجر به ایجاد مواد سخت و ترموست می شود. این مواد ترموست اغلب به عنوان پوشش و به عنوان اجزای سازنده در محصولات نهایی مانند چسب ها یا کامپوزیت ها استفاده می شوند.

نوع عامل پخت اپوکسی هم بر ویژگی های پخت یک سیستم رزین اپوکسی و هم بر عملکرد نهایی ترموست تأثیر می گذارد. ویژگی های پخت شامل مواردی مانند عمر قابلمه و سرعت پخت لایه نازک است، در حالی که عملکرد ترموست شامل مواردی مانند سختی، دمای انتقال شیشه و استحکام کششی است.

هاردنر (hardener) ممکن است به عنوان یک شتاب دهنده (accelerator) نیز شناخته شود.

آیا استفاده از هاردنر در کفپوش اپوکسی ضروری است؟

کفپوش اپوکسی از رزین اپوکسی ساخته می‌شود. هاردنرها تقریباً همیشه برای ساختن رزین اپوکسی برای هدف مورد نظرش ضروری هستند. بدون سخت کننده یا هاردنر، اپوکسی ها به خواص مکانیکی و شیمیایی قابل توجهی که با هاردنر می رسند، نمی رسند.

برای اطمینان از اینکه مخلوط اپوکسی الزامات برنامه را برآورده می کند، در انتخاب نوع صحیح سخت کننده (هاردنر) باید دقت شود. همیشه باید در مورد رزین و هاردنر تحقیق کنید تا مطمئن شوید مخلوط اپوکسی نهایی عملکرد رضایت بخشی دارد. نمونه های رایج سخت کننده های اپوکسی بر پایه انیدرید، بر پایه آمین، پلی آمید، آلیفاتیک و سیکلواالیفاتیک هستند.

هاردنرها برای پخت رزین های اپوکسی استفاده می شوند. با این حال، افزودن یک هاردنر به رزین اپوکسی ممکن است باعث نشود که مخلوط اپوکسی به اندازه کافی سریع پخته شود. در این صورت ممکن است سخت کننده دیگری مورد نیاز باشد. همچنین می توان از هاردنرهایی هایی با افزودنی های خاص استفاده کرد. این افزودنی های هاردنر به عنوان کاتالیزور عمل می کنند که فرآیند پخت را سرعت می بخشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *