کفپوش کانداکتیو بیمارستانی

کفپوش کانداکتیو چیست و چه تفاوتی کفپوش با آنتی استاتیک دارد؟

احتمالا نام کانداکتیو و آنتی استاتیک را بارها کنار هم شنیده‌اید و حتی ممکن است فکر کرده باشید که هر دو آن‌ها یک مفهوم کاملا یکسان است. در این محتوا، ابتدا کانداکتیو و آنتی استاتیک را تعریف می‌کنیم و سپس ویژگی‌های هر کدام را بررسی کده و با هم مقایسه می‌کنیم. کفپوش‌های کانداکتیو در بیمارستان‌ها و مراکزی که با برق و الکترییسیته سر و کار دارند، استفاده زیادی دارد.

حرکت پاها و تماس با اجسام بارهای تریبوالکتریک ایجاد می کند. مناطق حساس به استاتیک نیاز به یک سطح کف زمینی دارند که کمی رسانا باشد اما آشکارا نباشد. ANSI (سازمان ملی استاندارد آمریکا) مقاومت کفپوش رسانا را کمتر از 1 میلیون (106) اهم تعریف می کند. سیستم های کفپوش کانداکتیو یا همان رسانا کمترین تولید شارژ و سریعترین اتلاف شارژ را برای محیط تولید ESD فراهم می کنند. کف از طریق یک نوار مسی به زمین متصل می شود که به یک اتصال زمینی مانند پریز دیواری به کفپوش متصل می شود.

سطوح با ویژگی های آنتی استاتیک

برخی از سطوح مانند کف‌های بتنی یا وینیل ممکن است در شرایط مناسب خاصیت ضد الکتریسیته ساکن داشته باشند و بنابراین به طور بالقوه کفپوش ضد الکتریسیته ساکن در نظر گرفته می‌شوند. با این حال، کف‌های تصفیه‌نشده یا حتی کف‌های پوشش‌داده شده استاتیک، اتلاف کنترل‌شده یا زمین‌کردن بارهای تریبوالکتریک را فراهم نمی‌کنند. بنابراین تفاوت کفپوش آنتی استاتیک با کفپوش ESD قابل توجه است. مواد عایق ضد الکتریسیته ساکن در نظر گرفته نمی شوند.

کفپوش آنتی استاتیک چیست؟

کفپوش آنتی استاتیک (ضد الکتریسیته ساکن) باعث کاهش، حذف یا جلوگیری از تجمع الکتریسیته ساکن می شود. بنابراین، سیستم های کفپوش اپوکسی ESD در این تعریف قرار می گیرند، اما اصطلاحات قابل تعویض نیستند. در حالی که برخی از مواد می توانند در هنگام استفاده برای کفپوش، بار کمتری ایجاد کنند، سیستم های کفپوش کنترل استاتیک اختصاصی به یک زمین متصل نیاز دارند تا بارها به طور ایمن از بین بروند.

تفاوت بین کفپوش استاتیکی، رسانا و عایق

کفپوش اتلاف کننده استاتیک

ANSI “استاتیک اتلاف کننده” را به عنوان هر چیزی با مقاومت بین 1 میلیون (106) اهم و 1 میلیارد (109) اهم تعریف می کند. سیستم‌های کاشی به کاشی از تغییرات ورقه‌ای لاستیکی برای اطمینان از یک سرویس اتلاف استاتیک مداوم در سراسر فضا.
  • تولید لوازم الکترونیکی، صفحه تخت و تجهیزات پزشکی
  • ساختن اتاق تمیز
  • جابجایی، مونتاژ یا تعمیر کامپیوتر و الکترونیک
  • لحیم کاری یا دوباره کاری PCB
  • مناطق نصب مخابرات

کفپوش رسانا

ANSI مقاومت کفپوش رسانا را کمتر از 1 میلیون (106) اهم تعریف می کند. سیستم های کفپوش رسانا کمترین تولید شارژ و سریعترین اتلاف شارژ را برای محیط تولید ESD فراهم می کنند. کف از طریق یک نوار مسی به زمین متصل می شود که به یک اتصال زمینی مانند پریز دیواری به کفپوش متصل می شود. برای هر 1000 فوت مربع کفپوش ESD یک نوار مسی زمین مورد نیاز است.
  • در بیمارستان هنوز از داروهای بی حس کننده قابل اشتعال استفاده می کند
  • تجهیزات الکترونیکی و کامپیوتری بسیار حساس در تولید مناطق مونتاژ و آزمایش.
  • چند اتاق تمیز با تجهیزات بسیار حساس
  • مناطق نصب مخابرات بسیار حساس
  • نواحی ابزار تشخیصی پزشکی با ابزار بسیار حساس
کفپوش کانداکتیو (رسانای الکتریکی) گاهی اوقات به عنوان کفپوش آنتی استاتیک (رسانای ضد الکتریسیته ساکن) شناخته می شود که با مقاومت الکتریکی بین 10^4 و 10^15 اهم تعریف می شود.

کف اتلاف کننده (dissipative) یا کف رسانا (Conductive)؟ کدام طبقه ضد الکتریسیته ساکن را برای پروژه خود انتخاب کنید؟

چگونه کفپوش های ضد الکتریسیته ساکن را انتخاب کنیم؟ کف اتلاف کننده یا کف رسانا، کدام نوع کفپوش ضد الکتریسیته ساکن را برای پروژه خود انتخاب کنید؟ تفاوت بین کف ضد الکتریسیته ساکن رسانا و اتلاف کننده ساکن چیست؟ بهبد صنعت پارسا با مقایسه عملکرد مقاومتی، کاربرد، ساختار، عملکرد، نصب و راه اندازی دو طبقه آنتی استاتیک، شما را به یافتن پاسخ این سوالات راهنمایی می کند.
عملکرد مقاومتی متفاوت است: این واضح ترین و مهم ترین تفاوت بین دو طبقه آنتی استاتیک است، کف رسانایی مقاومت کمتری نسبت به زمین دارد و کف اتلاف کننده بالاتر است. مقاومت کف رسانا کمتر از 1.0 × 106 اهم است و مقاومت حجمی کف اتلاف استاتیک بین 1.0 × 106 و 1.0 × 109 اهم است.
کاربرد کف ضد الکتریسیته ساکن متفاوت است – کفپوش کانداکتیو به طور کلی در مناطق بزرگ مانند کارخانه ها، کارگاه ها و اتاق های عمل استفاده می شود. از کف اتلافی در مرکز داده، اتاق سرور، اتاق کامپیوتر، موتورخانه، اتاق فرمان، مدرسه، بانک و سایر مکان ها استفاده می شود.
ساختار کف ESD متفاوت است: بیشتر کف رسانا یک پانل کف ضد الکتریسیته ساکن خط مستقیم است، در حالی که بیشتر کف اتلاف کننده کف برآمده است. با هر دو طبقه ESD، می توانید بهترین راه حل را با مشاوره را با کارشناسان بهبد صنعت پارسا بیابید.
عملکرد کف ضد الکتریسیته ساکن متفاوت است: کفپوش رسانا به طور کلی دارای عملکردهای ضد الکتریسیته ساکن، مقاومت در برابر خوردگی و مقاومت در برابر سایش است. کف اتلافی دارای عملکردهای مقاومت در برابر خوردگی، مقاومت در برابر سایش، مقاومت در برابر دمای بالا، جلوگیری از آتش سوزی، ضد الکتریسیته ساکن، سیم کشی و سایر عملکردها است.
الزامات ساخت و ساز متفاوت است: بیشتر کف رسانا به طور مستقیم سنگفرش شده است، که برای اطمینان از صاف بودن زمین، نیاز به زمین بالا و خود تراز شدن در صورت لزوم دارد. کف برآمده اتلاف کننده نیاز کمتری روی زمین دارد، تمیز و مرتب است، محتوای آب کم و نیاز به صافی کم دارد.
روش نصب متفاوت است: کفپوش ESD رسانا فقط باید با یک کف صاف درمان شود و روی زمین چسبانده شود. سیستم کف اتلاف کننده ESD نه تنها شامل پانل های کف برجسته است، بلکه به لوازم جانبی کف دسترسی نیز نیاز دارد، قطعات باید مربع باشند و کف در مربع قرار می گیرد.
تفاوت بین کف رسانا و کف اتلاف کننده بیشتر از این‌هاست. هنگام انتخاب واقعی کفپوش ESD ضد الکتریسیته ساکن، سیستم کف برآمده بهبد صنعت پارسا به عنوان یک متخصص کف ضد الکتریسیته ساکن، با توجه به نیازهای محیطی مشتری، موقعیت مکانی، مواد مورد نیاز برای قطعات حساس به استاتیک، عواملی مانند: الزامات عملکرد و قیمت، و مشتریان فقط باید الزامات دقیق محصول را ارائه دهند.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.