کفپوش پلیمری چیست؟
کفپوش پلیمری به نوعی روسازی سطحی گفته می شود که با استفاده از فناوری رزین اپوکسی تولید می شود. این کفپوشها از رزین ها، سخت کننده ها (هاردنر) و سایر مواد شیمیایی تشکیل شده اند. به همین دلیل کفپوش پلیمری در برابر خوردگی بسیار مقاوم بوده و به عنوان مکانیزم حفاظتی بر روی مواد مستعد به خوردگی نصب شده در محیط های با رطوبت بالا استفاده می شود.
در ادامه با این محتوا از بهبد صنعت پارسا همراه باشید تا راجع به تمام جزییات کفپوشهای پلیمری از جمله ساختار، ویژگیها، کاربردها، انواع آن، کفپوشهای اپوکسی و پلی یورتان، نحوه اجرای پروژه و نگهداری از این کفپوشها اطلاعات تکمیلی را تقدیم شما کنیم.
ساختار کفپوش پلیمری
ویژگی و مشخصات کفپوش پلیمری
- استحکام و دوام ساختاری
- مقاومت در برابر خوردگی و تخریب
- مقاومت در برابر نوسانات حرارتی
کاربردهای کفپوش پلیمری
کفپوش های پلیمری به دلیل استحکام بالایی که دارند، اغلب در ترافیک سنگین و نقاط پر رفت و آمد مانند محیط های صنعتی یا بیمارستان ها استفاده می شوند. کفپوش پلیمری همچنین برای تقویت و محافظت از سطوح بتنی افقی استفاده می شود.
کفپوشهای پلیمری برای تصفیه کف های بتنی و افزایش مقاومت شیمیایی، آب، لغزش و سایش نیز استفاده می شود.
انواع اصلی کفپوش پلیمری
- کفپوش های اپوکسی خود تراز
- کفپوش ملات اپوکسی
- کفپوش های اپوکسی دکوراتیو
- کفپوش های اپوکسی آنتی استاتیک (کف های مقاوم در برابر ESD)
- کفپوش های اپوکسی فلیک (Flake)
- موزاییکهای پلیمری
انواع کفپوش های پلیمری
- اپوکسی: شاید بتوان گفت که اپوکسی رایجترین کفپوش پلیمری است. کفپوش اپوکسی براق است و به راحتی با رنگدانههای مختلف مخلوط می شود. این ویژگی ها این محصول را به یکی از متنوع ترین و بهترین انتخاب ها در بین کفپوشهای پلیمری تبدیل میکند.
- پلی یورتان: کفپوش پلی یورتان، علاوه بر اینکه یکی از سنتی ترین کفپوشها در بازار است، در برابر ضربه و خراش بسیار مقاوم است. این کفپوش پلیمری، بسیار انعطاف پذیر است و به همین دلیل، اغلب توسط دفاتر دامپزشکی و بیمارستانها، سالن ورزشی، سردخانههای صنعتی و… استفاده می شود. کفپوش پلی یورتان همچنین یکی از مقرون به صرفه ترین گزینه های پلیمری موجود در بازار است.
- MMA: متیل متاکریلات (MMA) به دلیل توانایی خود در عملکرد خوب تحت فشار شدید حرارتی شناخته شده است. این محصول نه تنها بسیار انعطاف پذیر است، حتی این امکان را دارد که ساختار خود را در مناطقی که چرخه حرارتی شدید وجود دارد حفظ کند و می توان آن را در مناطقی تا -20 درجه سانتی گراد نیز نصب کرد. این کفپوش پلیمری نیز بسیار سریع خشک می شود و پروژه را تسریع میکند.
- پلی اسپارتیک: این کفپوش بسیار سریع خشک میشود و بنابراین یکی از بهترین گزینهها برای اجرای سریع پروژه است. کفپوش پلی اسپارتیک همچنین انتخاب خوبی برای مناطقی است که رطوبت ممکن است در آنجا مشکل ساز باشد.
- اپوکسی بتن: یکی از محبوب ترین انتخاب ها برای بتن، اپوکسی بتن است. اپوکسی بتن استحکام و انعطاف پذیری را برای ایجاد سیستمی برای مقاومت در برابر ضربه بالا و نگهداری کم ترکیب می کند. بتن اپوکسی همچنین می تواند ترک های بتن را پر کرده و “درمان” کند تا کفی صاف تر و محکم تر داشته باشد.
- پوشش های تقویت شده با الیاف: پوشش های تقویت شده با الیاف اغلب برای حمایت از سازه هایی مانند مخازن آب و قطعات کشتی استفاده می شود. در این پوششهای پلیمری، رزین با الیاف تزریق میشود و ترکیبی بسیار قوی و انعطافپذیر ایجاد میکند. از دیگر ویژگیهای این محصول سبک بودن و مقاومت آن در برابر رطوبت است.
کفپوش پلیمری اپوکسی
کفپوش اپوکسی ترکیبی از رزینهای پلیمری و سختکنندهها است که یک ماده منسجم را تشکیل میدهد که حداقل 2 میلیمتر ضخامت دارد. قبلا درمورد ضخامت کفپوش اپوکسی با جزییات صحبت کردهایم و پیشنهاد میکنیم مقاله مربوطه را مطالعه نمایید.
این کفپوش نه تنها بادوام است بلکه می تواند در محیطهای خشن نیز در برابر فشار مقابله کند، استحکام و دوام بتن را افزایش دهد و از کف در برابر مواد شیمیایی محافظت کند. از دیگر ویژگیهای این محصول میتوان به بازتاب نور کف و چسبندگی راحت به بتن اشاره کرد.
مزایای کفپوش اپوکسی
کفپوشهای اپوکسی مزایای فیزیکی و شیمیایی فوقالعادهای را د رکنار زیبایی چشمنوازشان ارائه میدهند. در ادامه برخی از این مزایا را مشاهده خواهید کرد.
- بدون درز
- شست و شوی ساده و آسان
- مقاومت در برابر آب و رطوبت
- ماندگاری بسیار بالا
- صرفه جویی در هزینهها
- مقاومت در برابر فشار
- ضد لغزش و دارای امنیت بالا
- زیبایی وصف ناپذیر
- نگهداری آسان
پلی یورتان
مزایای کفپوش پلی یورتان
کفپوش MMA
کفپوش رزینی MMA (متیل متاکریلات) یک پلیمر با سیستم دوگانه است که قادر به مقاومت در برابر اسیدهای ضعیف و سایر حلال ها است. اپوکسی در مقایسه با کفپوش های MMA (متیل متاکریلات) سرعت پخت ملایم تری دارد و برای حذف تخلخل بتن به بیش از یک لایه نیاز دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!