کفپوش اپوکسی در صنایع غذایی

اهمیت استفاده از کفپوش اپوکسی در صنایع غذایی

استفاده از کفپوش اپوکسی در صنایع غذایی به دلیل ویژگی‌ های منحصر به فردی که دارد، رواج بیشتری یافته است. برای تولید مواد غذایی احتیاج به مکان‌ های کاملاً بهداشتی و استریل شده داریم. سطح صیقلی و صاف کفپوش اپوکسی به گونه ای ضدعفونی کردن محیط را برای کاربران راحت‌تر کرده است. همچنین به خاطر مقاومت بالای آن به مواد شیمیایی شستشوی مداوم و استفاده از مواد شیمیایی باعث کاهش عمر آن نخواهد بود. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا اهمیت استفاده از کفپوش اپوکسی در صنایع غذایی را توضیح دهیم.

1.  ضد آب بودن کفپوش اپوکسی

یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده از کفپوش اپوکسی در صنایع غذایی خاصیت ضد آب بودن آن است. این ویژگی به طور خاص در تولید صنایع غذایی بسیار مهم است. چون با آب و مواد مایع زیادی سر و کار دارند. کفپوش اپوکسی به دلیل عدم نفوذ آب، از رشد باکتری‌ها و کپک جلوگیری کرده و باعث آسانی در تمیزکاری و شستشو می‌شود

2.  ضد حرارت بودن کفپوش اپوکسی

یکی دیگر از ویژگی‌های کفپوش اپوکسی، مقاومت آن در برابر لغزش است. این ویژگی برای ایمنی کارکنان مهم است. چون در معرض آب یا روانکاری مواد غذایی قرار می‌گیرند. کفپوش اپوکسی احتمال اتفاقات ناخوشایند نظیر لغزش را به حداقل می‌رساند.

متریال‌ های اولیه کفپوش اپوکسی به گونه ای ساخته می‌شود تا در برابر حرارت و آتش مقاوم باشد. این ویژگی برای صنایع غذایی مناسب است که با اجزای حرارتی در تماس هستند یا حرارت زیادی تولید می کنند. کفپوش‌ها توانایی تحمل درجه حرارت بالا را دارند و از احتمال خطرات ناشی از آتش سوزی یا حرارت زیاد جلوگیری می‌کنند.

همچنین: خرید کفپوش صنعتی

3.  تنوع رنگ بالا در کفپوش اپوکسی در صنایع غذایی

کفپوش اپوکسی به دلیل تنوع بالایی که در رنگ‌ها دارد، به گزینه‌ای مناسب برای صنایع غذایی تبدیل شده است. کفپوش اپوکسی در انتخاب رنگ مناسب برای محیط ‌های مختلف صنایع غذایی انعطاف پذیری بالایی دارد. معمولاً این کفپوش‌ها در یک طیف وسیعی از رنگ‌ها ارائه می‌شوند که از رنگ‌ های مات و کلاسیک گرفته تا رنگ‌ های جذاب و روشن مانند آبی، سبز، قرمز و غیره. این امکان به کاربران این اجازه را می‌دهد تا بهترین رنگ را برای محیط خود انتخاب کنند که هماهنگی بیشتری با دیگر عناصر محیطی و طراحی داشته باشد.

4.  مقاومت مکانیکی بالا در کفپوش اپوکسی در صنایع غذایی

یکی از ویژگی ‌های مهم کفپوش اپوکسی برای صنایع غذایی، مقاومت مکانیکی و فشاری بالا آن بوده و از اهمیت بسیاری برخوردار است. چون در مقابل فشارهای زیادی که در صنایع غذایی ایجاد می شود مقاومت می‌کند. از مهمترین آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تحمل وزن ماشین‌آلات سنگین
  • ضربات و لرزش‌ های مکانیکی
  • حرکت لیفتراک برای حمل و نقل مواد غذایی

همین امر باعث می‌شود تا طول عمر کفپوش اپوکسی طولانی‌تر بوده و در برابر خراشیدگی و سایش استحکام بالایی از خود نشان دهند.

کفپوش اپوکسی در صنایع غذایی

5.  ایجاد سطحی یکپارچه و بدون درز

کفپوش اپوکسی به عنوان یک راه حل مناسب برای صنایع غذایی قابلیت ایجاد سطحی یکپارچه و بدون درز را دارد. کفپوش ‌های دیگر مانند سرامیک، کاشی یا پارکت درزهای کوچکی دارند و در آنها انواع حشرات وحیوانات موذی نفوذ کرده و باعث آلوده شدن مواد غذایی می‌شود. متریال‌ها و شرایط نصب کفپوش بر روی زمین به گونه‌ای است که کوچک ‌ترین درزی در بین آن وجود نداشته و هیچ حشره‌ای نمی‌تواند در آن نفوذ کند. بدون درز بودن سطح به معنای کمتر شدن جاهایی است که باکتری‌ها و ذرات معلق جمع شوند. بنابراین بهداشت کلی غذا و محیط تولید بهبود می‌یابد. این ویژگی موجب می‌شود تا کفپوش اپوکسی در صنایع غذایی مورد توجه  قرار بگیرد. چون استانداردهای بهداشت را به خوبی رعایت می‌کند.

6.  مقاومت در برابر مواد شیمیایی‌ و ضد عفونی

کفپوش اپوکسی استحکام بیشتری در برابر شیمیایی‌ها مانند شوینده‌ها، ضدعفونی کننده‌ها و مواد شیمیایی دیگر دارد. از لحاظ بهداشتی کارخانه‌ های تولیدی صنایع غذایی همواره باید تمیز و پاکسازی شوند. کف آنها چند روز یکبار با مواد ضدعفونی و شیمیایی شسته می‌شود. مقاوم بودن کفپوش باعث می‌شود تا عمر طولانی‌تری داشته و احتیاج به تغییر یا تعمیر آن در مدت زمان کوتاه نباشد.

7.  نصب سریع در کوتاه‌ ترین زمان

کفپوش اپوکسی را می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن نصب کنید. این کفپوش یک الی دو روز زمان برای نصب کردن احتیاج دارد. همچنین یک الی دو روز زمان برای خشک شدن آن لازم است. در نهایت شما می‌توانید متراژ‌های زمین را تنها در ۵ روز کفپوش کرده و به اتمام برسانید. در حالی که این مدت زمان برای جنس‌ های دیگر مخصوصاً سرامیک بسیار طولانی بوده و حداقل به یک الی دو ماه زمان نیاز است.

8.  عدم تغییر رنگ کفپوش اپوکسی بعد از گذر زمان

همانطور که می‌دانید برای صنایع غذایی معمولاً کفپوش ‌هایی به رنگ سفید را انتخاب  می‌کنند تا میزان بهداشت محیط را با آن بسنجند. اکثر کفپوش‌ها مانند کفپوش ‌های سرامیکی یا پارکت بعد از گذر زمان به خاطر استفاده مداوم از مواد شیمیایی و شوینده‌ها تغییر رنگ می‌یابند. ولی کفپوش اپوکسی از متریال‌هایی ساخته می‌شود که مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی و ضدعفونی داشته و به هیچ عنوان تغییر رنگ نداده و به همان اندازه براق و صیقلی باقی می‌مانند.

همچنین: خرید کفپوش پلی یورتان

9.  انعطاف در تایید ضخامت کفپوش اپوکسی

به طور استاندارد ضخامت مناسب برای کفپوش اپوکسی ۲ الی ۴ میلی‌متر است. چون این ضخامت انعطاف پذیری بالایی دارد. بنابراین فرد می‌تواند برای واحدهای صنایع غذایی ضخامت آن را کمی افزایش داده تا مقاوم‌تر بوده و طول عمر بیشتری داشته باشد. البته تمام موارد ذکر شده کاملاً تخصصی است. بهتر است کارشناسان در مورد ضخامت، رنگ و متریال‌های اولیه کفپوش اپوکسی تصمیم گیری کنند.

کلام آخر

در صنایع غذایی، استفاده از کفپوش اپوکسی برای ایجاد محیط‌های بهداشتی و ایمن رواج دارد. این نوع کفپوش به دلیل ویژگی ‌هایی همچون سطح یکپارچه بدون درز، مقاومت در برابر ضربه، ضد آب بودن و خاصیت ضد لغزش، انتخاب عالی برای صنایع غذایی است که نیازمند استانداردهای بهداشتی بالا و کنترل دقیق هستند. در این مقاله سعی کردیم دلایل اهمیت کفپوش اپوکسی را برای صنایع غذایی توضیح دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به سایت‌ معتبر بهبد صنعت پارسا مراجعه کرده و مستقیماً با کارشناسان در تماس باشید تا آنها شما را به صورت تخصصی راهنمایی کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *